Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pytania...

Czasem trudne. Bywa... błahe.
Raz ulotne .Raz przyziemne.
Są i takie co frustrują.
Krępujące lub przyjemne.

Kto pytania stawia często?
Ten kto ciekaw odpowiedzi.
Kto odkrywa w świecie NOWE
Kto historię świata... śledzi.

Czemu lew w Afryce królem?
Czemu słoń lub dzik ma kły?
Lub dlaczego kiedy śpimy
każde z nas ma... inne sny?

Czasem trzeba cierpliwości.
Zwłaszcza kiedy dziecko pyta
czemu koń się koniem zwie
i... dlaczego ma kopyta?

Czym jest kosmos i czy żyją
w nim istoty pozaziemskie?
Zapach kosmetyków w sklepie
czy są damskie albo męskie?

Skąd się wzięła mądrość Majów?
Jak powstało morze, góry?
Skąd się biorą burze , deszcze
czemu je zwiastują chmury?

Każdy szuka odpowiedzi.
Różne stawia nam pytania.
Choć nie zawsze znasz odpowiedź
często... wiedza tu się kłania.

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • RozaR

    4 October 2014, 16:22

    Ważniejsze są czasami stawiane prawidłowo pytania niz same odpowiedzi.
    Pozdrawiam.