Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Ty się tym zajmij"

Czasem tak się los rozchodzi
W dwie rzeki
Których nurty
Mogą spaść z wysokości
Być upadkiem jak wodospady
Lub rozleją się
W piękne górskie potoki
Z krystaliczną czystą wodą
Nad nią zaś kwitnące
I owocujące głogi
I czarne bzy
Ale stoję i nie wiem
Nurtowi której z rzek
Powierzyć siebie i ciebie
Wtedy jednak wybieram
Ufam
Cicho pokornie szepcąc Jemu

"TY się tym zajmij"

Potem jestem spokojny
Robię pewny krok

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!