Menu
Gildia Pióra na Patronite

czasem jest mnie za mało
zapomnę nawet uczesać włosy
i spojrzec w lustro przynajmniej
raz w miesiącu

tęskno mi za moim głosem
ciągle słyszę innych prośby
i dźwięk obowiązków wysypujących się bez siły
z szafy w której sukienki wieczorowe już dawno się powiesiły

czasem potrzebuję mojej bliskości
bym mogła porozmawiać z bratnią duszą
tak bardzo tęsknię za moją osobą
dziś kawę wypiję z tą drugą
co nigdy nie jest za daleko
z samotnością...

28 169 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
  • 18 July 2018, 09:33

    Jest w tym wierszu Coś przez duże C, tez czasmi tak mam- za mało jest mnie i tęsknie za sobą...