Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

20#

Czasem zmierzch jest głęboki
zachodzą wszystkie nadzieje
na herbatę
i plotkują o życiu
ciężki dzień unosi ciężary
wygląda normalnie
szaro
życie nie przyznaje się
do siebie
nie zaprasza
odchodzi cicho

15 936 wyświetleń
218 tekstów
10 obserwujących
  • Monika M.

    3 May 2023, 15:24

    Choć jeszcze nie nadszedł
    Zmierzch...
    Wiem
    Dokładnie tak będzie za chwilę
    Za moment
    Wbrew wiośnie
    Wbrew sobie
    W wigilię imienin...
    Zmierzch...

    od Cenos, sprajtka, Adiunkt
    • 3 May 2023, 15:27

      Aż dziękuję
      nie sądziłem, że ktoś się, aż tak zainspiruje
      dzięki

    • 3 May 2023, 16:36

      Wszystkiego najlepszego.

    • Monika M.

      3 May 2023, 16:38

      Ach, myśl poleciała sama.
      A i przypadkiem życzenia mi się trafiły:). Dziękuję ślicznie, choć... ten zmierzch robi swoje.
      No i była co tylko herbata w ogródku...

      od Cenos
    • 3 May 2023, 16:43

      to miło
      dzięki raz jeszcze