Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magia miejsc...

Czasem wyruszam donikąd, przed siebie
szukam jak dawniej, na łące barw piękna
zachwycam się kształtem chmury na niebie
i chłonę całym sobą naturę... i czekam...

Tyle jest ścieżek i traw nieodkrytych
dotyków, muśnięć, zapachów i dreszczy
wyznań miłosnych na głazach wyrytych
cóż piękniejszego może być jeszcze...

Patrzę i tęsknię, jak ptak zraniony
z nadzieją szukam jakiegoś człowieka
lecz oprócz magii i pięknej pogody
w tych miejscach nikt już na mnie nie czeka...

190 657 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • aloya

    5 May 2015, 23:48

    Gdy tylko spojrzysz wnikliwiej cały świat na Ciebie czeka . Uroczy wiersz

  • zapach_bzu

    5 May 2015, 18:10

    Tak tęskny... Tak wspaniały...

  • mill

    5 May 2015, 14:20

    ...i tęsknota może być piękna ;).....

  • Malusia_035

    5 May 2015, 11:53

    Zachwyca treścią ,mnie porwał :))

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • Ragilia

    4 May 2015, 21:13

    Porwało mnie... chyba.
    Pozdrawiam

  • sprajtka

    4 May 2015, 19:43

    zaczarowałeś...

  • nicola-57

    4 May 2015, 19:36

    w wersie ostatnim mylisz się, serdeczności - nicola