Menu
Gildia Pióra na Patronite

~

Czasem wściekłość budzi się we mnie
Rozkłada skrzydła i syczy
Układa się wygodnie, zatykając mi usta
i krzyczy.

Lubię czasem tę złośliwą jędzę
Ma cięty język i serce z kamienia
I w chłodną lalkę bez skrupułów i uczuć
mnie zmienia.

A kiedy dłonie zaciskają się w pięści
Mięśnie napięte jak struna
Słyszę cichy śmiech jędzy - mojego
opiekuna

I dopiero kiedy wypchnie z mej głowy
Resztki dziecinnej naiwności
Pozwala odzyskać mi władzę nad moją
smutną rzeczywistością.

1967 wyświetleń
20 tekstów
5 obserwujących
  • Chaen

    20 February 2011, 19:32

    Dziękuję bardzo :)

  • Chaen

    20 February 2011, 19:17

    Dziękuję bardzo :)

  • giulietka

    20 February 2011, 17:28

    Lubię taki "cięty język", skoro za takie wiersze jest odpowiedzialny!;)