Menu
Gildia Pióra na Patronite

matka

czasem w słoneczne dni
marzniemy…
nikogo przy nas nie ma
choćby wiernego promieniom cienia

gubię się w ludzkich gestach
zamykam w dłoniach uśmiechy
to ocieram się o złość
potykając o słowa tak niechciane
którymi matka obarcza swe dziecko

a ono zaperli* swe oczy łzami
opuści głowę i zamilczy pokorą
uderzone …
z matczynej miłości
dającej przykład jak żyć

5.12.2012

*za perli

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • Insomniaa

    22 December 2012, 10:41

    wspaniałe! wspaniałe!

  • zugimihau

    18 December 2012, 09:24

    jakie twarde:P

  • Voyage

    17 December 2012, 12:09

    Aż się moje twarde serce wzruszyło ! ;)

  • zugimihau

    6 December 2012, 22:56

    lubie mieszać słowami, dziękuje za miłe słowa;)

  • NieBoska

    5 December 2012, 23:29

    Cudownie napisane Michał, cudownie.

  • katjaa

    5 December 2012, 21:08

    piękny Twój wiersz..

  • zugimihau

    5 December 2012, 18:48

    dziękuje;)

  • misiek45

    5 December 2012, 18:25

    Poruszający wiersz,bardzo-pozdrawiam serdecznie:)