Menu
Gildia Pióra na Patronite

czasem tu jestem,
gdy po niebie, wśród gwiazd,
snują się upadające myśli
spełniające życzenia

czasem nie bywam,
zatrzymując się na życiu
pomiędzy ludźmi bez wyrazu
wsłuchuję się w ciszę

czasem bez znaczenia
nie sobą się czuję,
czas przecieka dłońmi,
drętwieją bez ciepła palce

w słowach biały tusz
piszę swą historię,
gdy zegar wciąż tyka,
bywam ze wskazówką

147 701 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!