Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niech sobie gadają...

Czasem
trzeba odejść bez słów
gdy inni z uporem
szukają ofiar
dla własnych win...
nagle cichną rozmowy
gdy ufnie
przekraczasz
ich próg...
lepiej jest więc odejść
zostawić wszstko
bez zbędnych gestów i słów
zamknąć za sobą
cichutko drzwi...
Niech sobie gadają
żeś tchórz...
nic się nie stanie
przecież to żaden ból...
Życie jest ciągłą podróżą
i modlitwą w drodze
gdzieś w małych kapliczkach
na rozstajach dróg...

189 973 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 4 June 2014, 22:45

    Maestria...to lubię...

  • onejka

    3 June 2014, 23:01

    Tego mi dzisiaj trzeba było, piękne wersy :)

  • 3 June 2014, 22:32

    Milczenie złotem, może zdziałać więcej niż potok słów...:) Bardzo ładny wiersz.

  • sprajtka

    3 June 2014, 18:34

    Zawsze mnie zatyka, przy takich wierszach. Pięknie napisany wiersz Gerardzie.