Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem to, co małe,
jest takie ogromne...
Czasem to, co głupie,
jest niesłychanie mądre...
To, co zimne,
gorącym się czasem wydaje...
Czarne białym,
a białe czarnym się staje...

Jak odnaleźć prawdę?
Jak zobaczyć wyraźnie,
gdy światło jest zgaszone?
Jak zobaczyć wyraźnie,
gdy oczy są chore?

Już wiem!
Prawda jest w Tym,
Który leczy, kocha, uzdrawia...

7489 wyświetleń
35 tekstów
4 obserwujących
  • Nena512

    22 June 2010, 12:57

    Nie chodziło mi o cudotwórstwo, a już napewno nie o znachorstwo. Czasem po prostu widzimy różne sprawy inaczej niż jest naprawdę i tylko Bóg może pomóc nam dostrzec to, czego sami nie widzimy. Pozdrawiam:)

  • 22 June 2010, 09:12

    Prawdo, gdzież się podziewasz? : >

    Bardzo ładny wiersz:)