Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czasem staję pod ścianą
i wiem
że muszę ją przejść
czasem sięgam po szczyt
który chciałbym zdobyć
i kiedy jest tak
jak powinno być
serce przestaje miarowo bić
a ręce opadają z sił

zatrzymuje się czas
jakby prosił
żebym się wreszcie odnalazł
w kimś.

12 829 wyświetleń
90 tekstów
41 obserwujących
  • madera.

    27 August 2023, 21:57

    piękne

    od Hares, Marsjanka1980, Mocar
  • Sexoh't

    30 April 2023, 05:37

    No to poszalałeś pod tą ścianą kolego :)

    od Hares, Fergus, Duse
  • Malachite

    11 December 2022, 18:12

    Żeby się odnaleźć w kimś
    - trzeba ruszyć z miejsca... ;}

    Piękny wiersz...
    Odważnie z wnętrza siebie.

    od silvershadow, Hares, Magness
  • 30 November 2022, 23:03

    piękny wiersz
    życzę szczęścia w odnalezieniu

    od silvershadow, Refer, madera.
  • silvershadow

    30 November 2022, 10:41

    człowiek odnajduje siebie jedynie w drugim, tzn. innym człowieku.
    ('ściana między nami, gdy jesteśmy tacy sami')

    od Ciska, Hares, AShER
  • Ciska

    9 November 2022, 19:32

    Wsłuchaj się w ten czas, a wszystko stanie się prostsze :)

    Pozdrawiam cieplutko Grzesiu :)

    od Eneida, Sunelli, Duse