Menu
Gildia Pióra na Patronite

niestrudzenie

Czasem słyszę.
Świata nie zbawię.
I tak sobie myślę.
Nigdy nic nie wiadomo.
Czy wiesz, co to efekt motyla?
Motyl delikatny, bez siły się wydaje.
Jednak mówi się, że trzepot jego skrzydeł, po przeciwległej stronie Ziemi, huragan wywołać może.
Może Ty dla świata jesteś takim motylem?
Twoje działanie na co dzień może wydawać się nic niewarte.
Nijakie.
Dla niewielu zrozumiałe.
Czasem nawet niedostępne.
A jednak czasem to właśnie jedno słowo, jedna chwila, jeden człowiek zmieniały losów koleje.
Dlatego coś Ci powiem.
Nigdy nie rezygnuj.
Nie rezygnuj z czegoś, co jest dobre, piękne, czyste.
Co jest samo w sobie cudem.
Nigdy nie przestawaj kochać.
Może komuś życie uratujesz...

4925 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!