Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Chwilowe zagubienie~~


Czasem serce umknie na bezdroża
I pogubi się na jednej z wielu dróg
Sens utraci słysząc piękne słowa
Czy zaufać może kiedyś znów

Lecz to tylko jest chwilowe zagubienie
Każdy mrok rozświetlić może dzień
Bo wystarczy tylko się obudzić
Po złym śnie zostanie tylko cień

Znów są plany i cel osiągalny
Nie złudzenie co tylko się tli
Namacalnie plan bardziej realny
Bo radością wypełni już dni

Tylko czasem do snu ktoś się wkrada
By zawładnąć i władzę znów mieć
Lecz by musiał się bardziej postarać
Aby można znów bardzo go chcieć.

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • słoneczniki

    24 December 2013, 21:44

    jak zawsze cudowne słowa...

  • AsiKa

    8 December 2013, 21:04

    Pięknie jak zawsze Aguniu, ale czasem mam wrazenie jakvy Twe wiersze przemawialy do mojego serca i przeszywaja ma dusze, ten wlasnie taki jest. Dziekuje .:)

  • Naja

    2 December 2013, 16:43

    Ach to serce... Kocha, tęskni, umyka, daje nadzieję, bywa że wiersze potrafi pisać :-)

  • krysta

    2 December 2013, 15:58

    ...i tak to już jest...jak chce - to nie ,a gdy za późno to i starania czasem nie pomogą...dobrze jak ułoży się...
    Bardzo wymowny wiersz, napisany pięknie :)
    Pozdrawiam Agnieszko :)