Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem sen najpiękniejszy, ten co się wcale nie śnił
Postać, co na jawie przychodzi, także bywa wyśniona
Czasem najwierniej czeka, ten co nie przyrzekał,
A najbliższa dusza oceanami błękitu oddalona.

Pustka przychodzi często, gdy róg obfitości w dłoni
Tęsknota trzyma za rękę pospełniane marzenia
Goryczą szczęścia toast nie raz wypełniony
A najgłośniejsza cisza, pełna słów bez znaczenia.

Niejedna uśmiechu gwiazda smutku mgłą spowita
Niejeden pocałunek z cudzych ust skradziony
Czemu tak jest, nie wiem, o nic miłości nie pytaj
Serce nie przez przypadek ze znaków zapytania złożone.

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    21 December 2010, 17:05

    I cóż mam powiedzieć otrzymując dary takich słów pod swoimi wierszami...
    Cały bukiet wzruszeń zamykam w jednym:
    Dziękuję.

  • Ellander

    21 December 2010, 16:33

    Czytanie Twoich słów wydaje się nie być czytaniem. To spoglądanie na życie swoje, oczami i przez oczy Twoje.

  • Huaquero

    28 October 2010, 23:42

    Oj tak, ja często wracam do tych brylantów... :)

  • LadyDiamente

    19 October 2010, 21:03

    super :) widać że profeska ;)

  • giulietka

    19 October 2010, 20:56

    Damianku dziękuję za Twoje ciepłe i kochane komentarze. Jesteś u mnie zawsze wyjątkowym gościem:)
    Pozdrawiam Cię cieplutko:)

  • Huaquero

    19 October 2010, 20:31

    Wreszcie znalazłem czas, by w spokoju i ciszy poczytać tę piękną poezję...

    Która wzrusza moje serce...

    Jeden z najpiękniejszych wierszy, jakie miałem okazję przeczytać.
    Uwielbiam te Twoje, Madziu, "oceany błękitu" :))

    Pozdrawiam cieplutko...

  • giulietka

    18 October 2010, 21:47

    Dziękuję Dziewczyny, bardzo cenię opinię każdej z Was, bo każda z Was ma swój niepowtarzalny styl, który trafia do mego serca:)

    Pozdrawiam serdecznie:)

  • motylek96

    18 October 2010, 21:37

    Cudownie Madziu...
    Poezja w każdym calu

  • 18 October 2010, 20:05

    piękne słowa! bardzo mi się podoba ten wiersz. to jak są zestawione, ich dobór. mistrzostwo! :)

    pozdrawiam. :)

  • giulietka

    18 October 2010, 17:53

    Dziękuję:)
    Miło mi, że ktoś przemierza te ścieżki moich wzruszeń...

    Pozdrawiam:)