Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::ku pamięci::...

Czasem są takie chwile,
Gdy nic nie wychodzi
A wszystkie smutki jak żaby
Lgną się do błota
I uprawiają swe żabie orgie.

Wciągnięta biała flaga
A w głowie jedna myśl:
Znaleźć krawędź dachu
I zrobić krok w nieznane,
Bach !

Flaki rozprute,
Mózg na masce samochodu
A szczęka gdzieś w krzach.
Dzieci wracające ze szkoły
Obejrzały krwawy dramat.

Szybki pogrzeb, by ludzie zapomnieli
Ale ja w swych modlitwach pamiętam.
Gdy dostąpisz Zbawienia,
Wesprzyj mnie przed Bogiem
Żebym i jak tak nie skończył życia.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • Swietka

    31 October 2010, 17:58

    hmm...

    cóż powiedzieć? Ten wiersz ma swoją głębię, coś takiego czego nawet nie potrafię nazwać, oczywiście w pozytywnym sensie.

    Pozdrawiam:)