Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

rozmowa

czasem przychodzisz i pytasz
co u mnie, jak żyję
znasz mnie - odpowiadam
i kłamię, że dobrze
choć w sercu z bólu wyję

lecz w końcu przyznaję się jeszcze,
że palec rozciąłem stojąc przy zlewie
proszę,
skończmy na zranionym palcu
nim znowu o Ciebie
rozetnę swe serce

4925 wyświetleń
30 tekstów
5 obserwujących
  • Vergil

    5 September 2020, 23:54

    Jak ja nie lubię komentować, oceniać i tak...
    To jest świetnie napisany wiersz.
    Obraz słowem namalowany, z mocnym naciskiem na emocje i uczucia.
    Super. Bardzo mi się podoba.

    od szpiek, zibby, Grafit
  • Cris

    4 September 2020, 12:56

    wzruszająco piękny

    od zibby
  • Sylwia P.

    4 September 2020, 09:55

    pytasz co u mnie

    a nic...

    wciąż dotykam się jak ty mnie
    wówczas...

    Sylwia Pryga

    od zibby, vanilla sky, Joan40