Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem potrzeba nam deklaracji,
Czasem zaś tylko świec przy kolacji.
Czasem słowika trel nas urzeka
Czasem potrzeba słów, co jak rzeka
Płyną i płyną, nie mają końca…
Czasem nam starczy promyczek słońca,
Czasem iskierka figlarna w oku,
Czasem potrzebny nam święty spokój,
Czasem gitary dźwięki cichutkie
Zabrzmią żałośnie, jakoś tak smutnie…
Czasem potrzeba burzy, piorunów,
Czasem wystarczy wieczór bez szumu,
Czasem lubimy, gdy nam ktoś śpiewa,
Czasem ten wietrzyk, co włos rozwiewa,
Jest za cudowną chwilą tęsknotą…
Czasem na spacer pójdziesz z ochotą,
Czasem znów lepiej posiedzieć w domu,
Czasem nie mówić o tym nikomu,
Czasem wokoło rozgłaszać wieści,
Przecież są warte stronnic powieści…
Czasem do tańca trzeba poprosić,
Czasem na rękach warto ponosić,
Czasem nie warto zawracać głowy,
Czasem wystarczy wieczór majowy,
Który nie zawsze musi być w maju…
Czasem to starczy, aby być w raju.

/Joanna/

63 514 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    3 August 2010, 21:36

    Dziękuję Wam bardzo. Dla Was chce się pisać.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Piłkareczka*

    3 August 2010, 07:32

    Bardzo się podoba :) +

  • Nutka67

    2 August 2010, 21:47

    Dziękuję Michale.
    Tobie również miłego... Pozdrawiam.

  • comatose

    2 August 2010, 21:36

    Cudowny wiersz Joasiu.

    Czasem warto żyć czasem.

    Miłego wieczorku:)

  • Nutka67

    2 August 2010, 20:44

    Haneczko...
    Czerwienię się po czubki uszu.

  • Nutka67

    2 August 2010, 20:37

    Dziękuję. Widzisz, jak szybko chciałam się z Wami podzielić? Nawet nie przeczytałam, czy nie ma błędów.
    Dziękuję Wam za pochwały, dziękuję, że mnie czytacie.
    Pozdrawiam serdecznie.

  • 2 August 2010, 20:35

    Piękny wiersz Joasiu:)...czasem wystarczy tak niewiele a innym razem wszystko to za mało. Pozdrawiam serdecznie:)