Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czasem myślę,
że jesteś dojrzalsza niż ja

Twój policzek wtulony
w ciepło mych dłoni

czasem małe łzy
budzą mój smutek

kiedy się śmiejesz
nasz dom żyje...
i kwiaty kwitną na mrozie

dla Ciebie pokonam lęk
i wszelkie trudności świata
Krzyż Twój udźwigam

ale czasem...
zamieram, gdy pytasz
" tatusiu, kiedy Bóg da mi Mamę "

______________

Dla Julci.

Do napisania wiersza namówiła mnie imienniczka mojej córci, Julka 10, dziękuję pięknie..;)

43 336 wyświetleń
304 teksty
260 obserwujących
  • EmilG

    20 July 2012, 17:22

    wzrusza ciepłem i rodzicielską miłością, pięknie

    jestem pełen zrozumienia

  • madz

    28 February 2012, 01:31

    piękny i taki prawdziwy. poruszające świadectwo miłości ojca do córki:)

  • agataa12

    19 February 2012, 23:04

    po przeczytaniu od razu można zaobserwować, że twoje dziecko jest dla Ciebie wszystkim! ;D

  • NieBoska

    17 February 2012, 19:58

    czas biegnie nieubłaganie, nie czekaj ;)

  • anna kowalczyk

    17 February 2012, 18:37

    :):):)

  • niespodzianka

    17 February 2012, 17:50

    :)))

  • Voyage

    17 February 2012, 17:46

    Wiedziałem, że rozpoznasz, kiedy to Andzia wpisała..hehe..;)

    ehhh, pamiętam, pamiętam stare czasy..;)))

    dzięki wszystkim za przemiłe komentarze, pozdrówka..;)

  • niespodzianka

    17 February 2012, 17:35

    "Daj czas czasowi"...

    Hmmm.....

  • Bogdan Z

    14 February 2012, 13:49

    :) świetnie

  • NieBoska

    13 February 2012, 19:24

    ten wiersz jak modlitwa twojej córki, jeśli wybrałeś dla niej matkę, to nie zwlekaj za długo, bo kobiety rzadko decydują sie na wychowywanie nie swoich pociech, dlatego życzę ci powodzenia

    wiersz cudny, przytul córeczkę ode mnie