Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

czasem miłość ma smak gorzkiej kawy
akurat gorzką kawę lubię
ale gdy miłość cierpka jest jak ocet
najlepszy miód jej posłodzić nie da rady

po brzegi nieraz mój kielich wypełniony
uginał się pod ciężarem cierpkości
choć nieraz musiałam przemilczeć wiele
lepiąc się do miodu słodkości

przepiliśmy razem moją pewność siebie
nie wiem czy więcej z kieliszków czy z filiżanek
choć w butelkach nic już nie zostało
to w głowach nie brakuje słomianych zachcianek

nie czekam już na Ciebie
bo tyle tego czekania było
jestem starsza aż o 5 żyć
nie upijam się szczęściem
choć serce zdradliwe jest
jak młode wino

28 169 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących