Menu
Gildia Pióra na Patronite

białe noce

czasem milczę plecami do gwiazd
plotę wiersze
by nie zasnąć
gdy powieki kamieniem

a ty gdzieś po drugiej stronie nocy
mówisz do mnie przez sen

czekanie to most zwodzony
dziwny spacer z samotnością przez mgłę
i złudzenie że kiedyś tu wrócisz
wschodem słońca
z moją duszą na ramieniu

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    12 December 2012, 21:10

    Dawno tu nie zaglądałam, a tu tyle wspaniałych słów zostawiliście...
    Adnachiel, Piotrze, Adamie... dziękuję.

  • 25 November 2012, 10:29

    zamknęłaś drzwi
    gdy księżyc zamrugał za oknem
    pogrążyłaś w ciszy
    pustkę czterech ścian

    zapachem twych perfum
    jeszcze przesiąknięte powietrze

    Pozdrawiam M. słońca promieniem ...

  • marka

    24 November 2012, 20:33

    O rety, piękne. Pamiętam białe noce. Chodziłem wtedy nad Newę posiedzieć i otwierały się mosty, i płynęły statki do portu. A niebo...przepiękne. Piękny wiersz, Pozdrowionka slę.

  • Adnachiel

    19 November 2012, 21:54

    Nie przyszła tutaj ze mną wraz
    pamięć ni myśl niczyja,
    tylko tęsknota, co dusze rwie,
    tęsknota, co zabija.

    Twój wiersz jest cudowny, pełen tęsknoty - którą znam.
    Uwielbiam Twoją twórczość.

  • giulietka

    19 November 2012, 18:49

    Dziękuję za odwiedziny Joasiu;)
    Pozdrawiam.

  • słoneczniki

    18 November 2012, 19:47

    Piękny!

  • giulietka

    18 November 2012, 19:02

    Czasem nie trzeba mówić nic, by zrozumiał ten, kto chce zrozumieć;)
    Dziękuje, Agnieszko za te słowa i obecność.

  • giulietka

    18 November 2012, 14:47

    Kaś, jeśli o mnie chodzi piszę tylko wtedy, kiedy serce dyktuje;)

    Bogdanie, fajna puenta:)

  • 18 November 2012, 13:49

    Pisać - nie, ale tak pisać - no nad tym można by się długo rozwodzić. :P

  • giulietka

    18 November 2012, 13:05

    Eysowa, rozbawiłaś mnie tym komentarzem, tylko tak się zastanawiam czy przestałaś... ;)

    Aniu, dziękuję i odpozdrawiam:)

    Michale, poruszające słowa...

    Ewo, cieszę się, że zajrzałaś;)

    Dziękuję za opinie, miłej niedzieli Wszystkim:)