Menu
Gildia Pióra na Patronite

bez definicji

czasem kiedy myślę o przyjaźni widzę minutnik
ratunek wszechmogący na przypalone ciasta
i życia zakalce ot tak po prostu

drogę tam i z powrotem
z pierwszeństwem

słów prawdziwych
i milczeń naręcza
obecnością niesione

zawsze

- na czas

Oldze.
Nie tylko za minutnik.

22 047 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • onejka

    2 August 2013, 10:28

    U Ciebie zawsze niesamowite porównania, podziwiam prostotę języka ubraną w kunszt :)

    http://www.youtube.com/watch?v=53mr9_vnCJ0

    Video 53mr9_vnCJ0
  • 1 August 2013, 20:24

    Każdy ma takie spojrzenie, na jakie zasłużył. Mi przypada ciemna strona mocy... :) Bywa.
    Pozdrawiam!

  • luterin

    1 August 2013, 20:16

    Witaj Kaś.
    Twoje spojrzenie na przyjaźń mogłabym dedykować komuś, komu było daleko kiedyś...za daleko.
    Gaju, pewnie że ładne !
    Agnieszko, tak to dar i przychodzi czasem niespodziewanie.
    Pozdrawiam, dziękuję za zatrzymanie się u mnie.

  • Gaia

    1 August 2013, 15:47

    Na każdy czas
    to rzadkie i cudne
    lecz możliwe

    Olga, ładne imię :)

  • 31 July 2013, 19:51

    czasem kiedy myślę o przyjaźni
    widzę ciszę. dotyka ulic
    zawsze gdy potrzeba w niej chwili hałasu.
    jakiegoś gestu, w którym powiesz
    że dzisiaj nie będę sama.

    obdarta z sukien ,
    liczyć paciorki ,
    modlić się... może?
    a może tylko milczeć
    i czekać -

    kiedy w końcu ktoś zapuka.
    do drzwi tobie jest tak daleko -
    gdy jesteś szczęśliwa.