Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czasem jej przynoszę
zerwanego kwiatka
... ze ścieżki
między furtką a domem...
a ona zawsze z uśmiechem przyjmuje
jakkolwiek jest skromny...
i wlewa do najpiękniejszej szklanki
wodę...
i stawia w najpiękniejszym miejscu...
... a kwiat kwitnie, zachwyca
czasem nawet dłużej
niż te karmiące się ziemią...
i jak można nie wierzyć w miłość... ?

190 653 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • kuloodporna

    4 June 2021, 22:50

    ......."Zawsze miej przed oczami coś pięknego, nawet jeżeli to będzie stokrotka w szklance." H.Jackson Brown.......😉🌼🌼🌼

  • Anna S.

    4 June 2021, 10:10

    Cudowne! Kocham takie kwiaty.

    od lontano, szpiek, Malachite