Menu
Gildia Pióra na Patronite

W drogę

czasem daleko
daleko lecz nigdy dalej
niż w siebie skąd oddechu nawet
nie słychać
jest cisza jak pustynia
dzieli przytłacza dręczy
zanim drzwi zamkniesz weź trzy
oddechy może usiądź
zabierz zapach ulotny i kolor
ja je połączę z tobą
w tęczy na łące i w słońcu
przed domem i na świata końcu
czy burza czy deszczu dotyk
świat piękny jest
bo cały to ty

15 311 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!