Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krajobraz po burzy

Czasem
człowiek zapomina
ile jest wart

od świtu pędzi
z wiatrem

od jednego przystanku
do drugiego

i tłucze się
tydzień za tygodniem

dzień dobry
z wieczorem się kłania

a gdy wraca do domu
próbuje ogarnąć cztery kąty

zamieść pod dywan
niepotrzebne rzeczy

odłożyć siebie na później
zamknąć oczy

i zobaczyć błękit
co pod powiekami

tworzy tęczę
wczorajszego nieba.
https://youtu.be/yyrbyqCyyrs

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!