Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy życia...

Czasami nie da się
z kimś żyć
gdy egoizm i uzależnienia
wydają mu się
czymś ważniejszym
niż bycie razem...
czasami jedynym wyjściem
jest przerwać zła krąg
ratować co się da
uciec daleko na drugi brzeg
by odbudować w spokoju
życia sens…
i spróbować stworzyć dzieciom
nowy dom
i chronić ich z całych sił od zła…
tak czasami powinno być
lecz...
nie zawsze jest uciec gdzie
i nie zawsze uciec się da…

190 726 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Gaia

    30 October 2012, 19:52

    Nie zawsze... choć wtedy właśnie najbardziej potrzeba.
    Potrafisz wychwycić Gerardzie te momenty, które bolą najbardziej.
    Pozdrawiam :)

  • słoneczniki

    29 October 2012, 07:10

    Wiele smutku w tych wersach...

    Czasem nie da się stawić czoła samemu walcząc za dwóch...

  • misiek45

    29 October 2012, 00:14

    Poruszyłeś w wierszu Gerardzie bardzo ważny problem który dotyczy tak wielu i nie umieją oni jak piszesz przerwac tego kręgu zła-pozdrawiam ma dobranoc:)

  • miramija

    29 October 2012, 00:12

    Bardzo smutne i bardzo prawdziwe...