Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kroplą deszczu być

Czasami chciałbym zasnąć
kamiennym snem,
jak ten posąg wykuty w skale
bez emocji trwać,
patrzeć na ciebie zimnym sercem.

Być, jak ta kropla deszczu, która
bezszelestnie płynie po szybie,
opadać bezwiednie na parapet
w otchłani ziemi, na zawsze
zniknąć.

W czasu źrenicach słoną łzą zastygnąć,
kiedy bólem zrywa się dzień o świcie,
a ty odchodzisz bez pożegnania...
donikąd.

Sokrates.

3164 wyświetlenia
39 tekstów
16 obserwujących
  • Pytia

    25 November 2016, 21:51

    Tak wiele piękna ....jesteś jeszcze tutaj?

  • Gailien

    2 February 2014, 14:02

    Od takiego przystojniaka nigdy bym nie odeszła ;)* buziaki ogromne Soki ;)*
    Wiersz - prima ;)*

  • 31 January 2014, 05:59

    kobiety zawsze wracają.

  • Błyskawica

    29 January 2014, 06:29

    Smutny i piękny wiersz.

  • Grom

    27 January 2014, 06:19

    Wróci, z następną kroplą deszczu ;) Piękny wiersz.

  • Kenzo

    25 January 2014, 10:31

    Piękne strofy i tak wiele emocji. Pozdrawiam ciepło.

  • Janya

    24 January 2014, 21:49

    Podoba mi się;))
    uczuciowy wiersz.. Ładny;))