Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

wiem, że...

czasami sny przybierają realny byt
i rozpływają się zapachy rozpaczy
marzenia stają w drzwiach jak świt
percypujemy stwarzenie inaczej

nie każdy gest granicą jest
którą trzeba podeptać
skon pewną głuszą przeciąga się
warto o tym pamiętać

skon - śmierć, zgon

15 707 wyświetleń
138 tekstów
21 obserwujących
  • I.Anna

    4 January 2022, 22:27

    Ostatnimi czasami mam wrażenie całkiem podobne ...
    Jakby dzień mijał we śnie...
    Przemawiają do mnie te słowa... Jakoś wyjątkowo...
    Pozdrawiam.