Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do ducha

Czasami pragnę zniknąć
na pięcie się odwrócić
lub ponownie zobaczyć świat
bez osób już w historii umieszczonych.
Jeśli Cię nie docenia czas
obraz Twój juz nie stoi obok
,to pomyśl
gdzie się zagubiłaś
gdzie umarł zapomniany rok.
Nie połykaj tłumionych łez, po prostu odejdź z przeszłości,
daj temu komuś szansę
na zobaczenie życia
przy Tobie
z uśmiechem lecz nie na pielęgnowanym grobie.
Daj sobie szansę
zatęsknić na nowo
by on pojawił się
aby obudzić w Tobie
to, co było uśpione.
Poprzednia misja jest zakończona.
Podziękuj duchom
pozwól im odejść,
Uderz w strunę nowego życia
I nauczyć się na niej grać
tak by siebie więcej dawać
a brać ile trzeba.
Pokaż że miłość to nie
retrospekcja , nie wirtualny świat
Którym chcesz leczyć krwawiące rany ,
to nie same słowa
ale
Zmarszczki na duszy ,
prawdziwy obraz
Nie ukrywane zachwyty tym czego nie widać...
Duszo z XL wymiaru
masz czas ,
to przeczytasz
a jeśli nie to wyrzucisz mnie
do kosza
jak następny niechciany list.

14 005 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!