Menu
Gildia Pióra na Patronite

Joanna

Czasami jedna chwila przybliża serce do człowieka,
jedna ledwo dostrzegalna czynność,
którą ten jeden, rozpozna z daleka.

Świata miliony oczu, mieniące się tęczy kolorami,
twoje są wyjątkowe, śnią mi się czasami.
Płynę wtedy po jeziorze, trzymam cię za rękę,
spoglądam w nie i wiem, że szybciej bije moje serce.

Twój skryty dotyk, jak płatek śniegu na policzku,
ociera się o dłoń moją, tak bardzo niewinny,
nie zechcę dotykać już żadnej, tylko twoje usta, całują najładniej.

Otwieram oczy i znów jesteśmy w parku, trzymamy się za rękę, a czas dołożył pod uśmiechem zmartwień,
Minęło wiele miesięcy, a wciąż jesteśmy razem.
Czas staje w miejscu... jawi się nowa chwila, spoglądasz na mnie czule. Tak bardzo kocham cię moja miła.

82 165 wyświetleń
1143 teksty
38 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!