Menu
Gildia Pióra na Patronite

Okruchy życia...

Czasami bliskość na chwilę odfruwa
niczym ptak
niesiony na pięknych skrzydłach
słów
na bogatszy i lepszy ląd...
a wszystko tylko po to
by kiedyś
można było lepiej żyć
bez biedy, zmartwień i trosk...
lecz, gdy na powrót nastaje czas
nikt już zazwyczaj nie czeka
tylko martwe napisy
na zimnych stelach dusz
snują opowieść swą
że tych, dla których chcieliśmy
pracować i żyć
zabił już dawno czas
w którym bliskość dla miłości
podbijała
lepszy świat...

190 654 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!