Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Czas zawieszony pomiędzy
złożono w Twoje ludzkie
zagubione dłonie
Zatrzymaj się. Jesteś tu i teraz. Jesteś tu po coś.
Teraz jest czas by otwierać skarbnicę życia wciąż szerzej tworząc własną legendę splecioną z marzeń i Wiary. Innego czasu już nie będzie.
Jesteś częścią natury. Natura jest Tobą. Bóg zasnął spokojny w Twoich oczach.
To w Tobie, jeśli tylko tego zapragniesz, może rozpościerać się bezkres zielonych polan.
To w Tobie mogą wyrastać ostre szczyty gór opowiadające melodie o wolności.
To w Tobie mogą śpiewać ptaki z pobliskich drzew, a krople rosy odbijać pokój duszy.
To od Ciebie zależy, czy w zgiełku istnienia usłyszysz szepty z wnętrza drzew.

Nie stawiaj zatem murów,
ale buduj nieskończone mosty
ku prawdzie, ku ludziom, ku niebu.
Nie depcz, nie wyrywaj, nie rań
ale idź w Nadzieję
z odwagą
Nie dziel niczego
poza dobrem, które zawsze powraca

bądź Kimś
pozostając Sobą

660 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!