Menu
Gildia Pióra na Patronite

CIERPLIWOŚĆ

Czas uczy cierpliwości.
Od kołyski aż po kres życia.
Chwile dopadają bezlitosne.
Cierpliwość zawsze popłaca.

Póki lata młode i płoche.
Nie żałuje się czasu.
Na naukę i na analizę.
Tego co w życiu spotyka.

Gorzej kiedy czas
przez palce przecieka!
Jak woda przez sito.
Archaika nie chce czekać.

Gdy bruzdy na twarzy.
Srebrny pył na głowie.
Doznanie, że coś umknęło?
Przez całe życie uwadze.

Wehikuł czasu nie istnieje.
Lat nie można cofnąć.
Jak taśmy na kasecie.
Życie dane tylko jedno.

92 601 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!