Menu
Gildia Pióra na Patronite

szczęście przychodzi boso

czas tylko kręgi zatacza
czasem łzą w oku się kręci
albo powraca uśmiechem
dziecinnie znajomych twarzy
chwila zaklęta w bezczasie
jak deszcz na liściu tańczy
i spada słońcem w ramiona
połówka pomarańczy
co nigdy się nie kończy
dla tych co zbyt szybko dorośli
ale nie dali zgasić
w oczach błękitu dziecka
i nawet w bezgwiezdne noce
nie przestają marzyć

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • Malusia_035

    2 July 2015, 12:02

    wiersz jak namalowany ,bardzo lekko się czyta i jestem pod ogromnym wrażeniem :)

    Pozdrawiam Cieplutko :))

  • zapach_bzu

    1 July 2015, 21:13

    Dopóki człowiek marzy- wie, że żyje :)
    Ładny wiersz.

  • giulietka

    1 July 2015, 20:15

    Miło to czytać, Milli, kłaniam się nisko;)

  • mill

    1 July 2015, 19:36

    ...zawsze piszesz bardzo ładnie...prawdziwą poezją Nas obdarzasz ;)....

  • giulietka

    1 July 2015, 12:48

    Bardzo dziękuję, Dziewczyny.
    Beti, w samo sedno, jak zawsze;)

  • Gaia

    1 July 2015, 12:16

    szczęście jest jak dziecko
    ufne że czekasz
    na jego spotkanie
    :)

  • słoneczniki

    1 July 2015, 11:56

    Piękne wersy

  • krysta

    1 July 2015, 11:10

    ''...i nawet w bezgwiezdne noce
    nie przestają marzyć''
    piękny wiersz.
    pozdrawiam.