Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapadły kąt widzenia

Czas ten sam nie różni się w niczym
a mało kto potrafi wyposażyć go
W rozmarzenie pogodę ducha i entuzjazm
zapomina się o przyjemnościach życia

Trwoni się cenne chwile na jęczenia
z byle powodu i ględzenie o byle czym
Nad rozlanym mlekiem czy kąpielą
wylaną z dzieckiem przy każdej okazji

Brakuje czasu na podliczenie bilansu zaspokojenia
z rozdanych bananowców pod palmami pogody
A doba nie rozciąga się jak w majtkach gumka
godzina nie jest siedmiomilową milą w butach

Nudząc się z sobą w towarzystwie
Bez pomysłu z desperacją na jutro
Koło błędne się zamyka przed horyzontem
prawdopodobieństw w zasięgu zamysłu

Gdzie myśl styka się z miernotą
Czarny kir na powieki naciągnięty
Zamyka w pustkowiu cały świat
od patrzenia w kąt zapadły

92 600 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
  • ODIUM

    31 January 2023, 21:55

    Jeśli chodzi o moją pogodę ducha, to jest taka kłapouszkowa. Słońce zaszło, chmura się oberwała i wieje. A wiatr porwał cały entuzjazm. 😉

    • Victoria Angel

      1 February 2023, 08:34

      Czyli Jesteś jak ten kotek swisłouchy? 😉Pozdrawiam Wszystkich.

    • ODIUM

      1 February 2023, 17:43

      Jak osiołek Kłapouchy. 😁

    • Victoria Angel

      1 February 2023, 17:45

      Raczej wolę koty kłapouche. 😁

    • ODIUM

      1 February 2023, 21:06

      Ja osiołka Kłapouszka.

    • Victoria Angel

      2 February 2023, 08:49

      😁Ok . Miłego dnia dla Wszystkich.

    • ODIUM

      2 February 2023, 19:34

      Wzajemnie. 🙂

    • Victoria Angel

      2 February 2023, 19:38

      Bardzo dziękuję. :-)

    • ODIUM

      2 February 2023, 20:21

      🙂