Menu
Gildia Pióra na Patronite

..Praca nadzieją szczęścia..

Czas ten przychodzi niespodziewanie
być może zjadasz drugie śniadanie
lub w relaksu jesteś transie
czy muzycznym płyniesz bansie

myśl ta w Tobie gdzieś dojrzewa
w życiu każdy pragnie Nieba
co jak dla serca polewa
przeniesie Cię tam gdzie trzeba:P
do krainy marzeń, szczęścia
Obiboku! Nie ma miejsca!
Na te Twoje nudne żale
że się Tobie nie chce wcale!

Czas przez palce wciąż ucieka..
na nikogo z nas nie czeka..

I choć często tak to wścieka
za darmo nie ma ni weka.
By osiągnąć coś na świecie
postaw na swe w sercu Dziecię.
Nie chciej wielkich domów z kart
- jesteś więcej niż to wart
lecz
łatwo tu nic nie przychodzi..
W obietnicach każdy brodzi
płuczą nas w tym nieustannie
warto utopić ich w wannie?

Koniec skarg, narzekań, złowróżenia!
Świat chce tylko docenienia
każdej chwili, sekundki, momentu
ileż mniej da to zamętu!

Jeśli kochasz- to szalenie
niech działanie da natchnienie
by budować wciąż na nowo
i się przy tym czuć tak młodo!

Radość z życia nas przejmuje
wtedy wszystko znów czaruje
słońce, trawka, ławka, morze.
To myślenie Ci pomoże

(poukładać wszystkie myśli w szyku
i najlepsze,
uniknąć głupich wybryków..)

9455 wyświetleń
251 tekstów
6 obserwujących
  • Emilia Szumiło

    25 June 2016, 21:13

    co to za koszmar. niezły gniot