Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czas pożegnań

Czas pożegnań
nie musi przynosić łez

bo ile można
znieść

każdy wie
i czuje,kiedy odejść musi

i to, nie tak
że nie wspomni miejsca

gdzie rozwinął skrzydła
łamiąc nieraz pióro

ani nie zapomni
tych co zawsze

drogą byli poezji
i w niej pokładali nadzieję

zostawiam wiarę
w to ,że ktoś kiedyś

zapali światło
w moim oknie

a ja wtedy
wierszem odejdę spokojnie.
https://youtu.be/pfh3R0WLvVY

65 875 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!