Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyścig

Czas nieubłagany, czas kochany
W nim tyle zdarzeń, radości, miłości
Nieprzewidzianych zwrotów, smutków
Nieodłączny towarzysz, który każe pamiętać
Że wczoraj się nie powtórzy,
a jutro może nie nadejść
Wierny przyjaciel, bo póki on jest, ja jestem
Popycha, ściga się, wyprzedza,
wszystko w dobrej wierze
Chce, żeby traktować go poważnie,
z należytym szacunkiem
Każe pamiętać, że nadejdzie moment,
kiedy będzie musiał się zatrzymać.

48 503 wyświetlenia
418 tekstów
105 obserwujących
  • kati75

    3 March 2021, 20:40

    Przypomniałaś mi film"Wyścig z czasem"