Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wielka Pardubicka

Teksty z obrazami - Wielka Pardubicka - exsilentio
Wielka Pardubicka - exsilentio

Czas goni za psem,
Pies pędzi miłość,
Jutro przed chwilą było,
Dziś jest wczorajszym snem.

Uchwycić okruchy wiary,
Choroby wysypać przez duszę,
By cieszyć się ze wzruszeń,
Jednako młodych i starych.

Życie ołówkiem na płótnie
Barwy dobiera w galopie
Po mglistym pędząc tropie
Nim dni kalendarz utnie.

Quid Quidem

42 053 wyświetlenia
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!