Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona

Czas cichutko zastukał
już pora
na powitanie jutra
czym prędzej wybiegła
blaskiem nadchodzącego świtu
zachłyśnięta
tylko ten zegar bez wskazówek
który w nadziei ciągle odmierzał
sekunda po sekundzie
już dawno temu
zdradzone
pod osłoną nocy
minuty
kulą w plecy
A ona do czasu
który zwie się
teraźniejszym
niepocieszona kona
nikt jej nie szuka
nikt jej nie zapala znicza
przecież jest tylko tęsknotą
tą wyklętą nikomu niepotrzebną
choć niezwykle piękną
Ona

25 510 wyświetleń
697 tekstów
16 obserwujących
  • 4 October 2017, 12:04

    uważaj na przeponę Bożenko , znasz li ten oddech

    dziękuję Elu za miłą opinię budującą
    Pozdrawiam

  • Naja

    4 October 2017, 10:06

    Z biegiem lat, czas staje się szybszy od nas... Przemijanie jest rzeczą naturalna i nieuniknioną.
    Uważam, że najważniejszy jest jednak nasz stosunek do każdego stanu rzeczy. Do przemijania również.

    Piękny wiersz Natalio :-)))

  • 4 October 2017, 10:00

    juz po pracy, teraz odpoczywam przy bimbrze

  • 4 October 2017, 09:58

    to Ty także Bożenko już po pracy u podstaw
    spiesz się powoli prawił klasyk
    ja jemu jestem uległa

  • 4 October 2017, 09:54

    no tak ale z pomocą bożą jakoś dobrnęliśmy do końca ja szybciej wiadomo, zawsze się spieszę,

  • 4 October 2017, 07:42

    Uważaj na cement Bożenko przy wmurowywaniu kamienia węgielnego,
    na rynku unijnym nadal ma wzięcie ten mocno podrabiany widzę
    jak z a czasów le pianki tak i za czasów trzeciego tysiąclecia na sylwestrowaniu piętrowym , po pierwszym odpada sufit po drugim elewacja małej bazyliki u większego byłego klasztoru

  • 3 October 2017, 20:06

    czeka mnie praca u podstaw,

  • 3 October 2017, 20:03

    lepiej późno niż wcale a o nasiennictwie zapyliłam dopisanie szpagatowe poczytaj sobie na dobranoc
    miłej nocki

  • 3 October 2017, 19:59

    jesli chodzi o zaliczanie to indeks mam zapełniony trzeba było wcześniej,
    a ze szpagatu mam 6,

  • 3 October 2017, 19:52

    To przez te kameralne klimaty które uwielbiam
    na indywidualnej flandze po drugiej stronie
    mogę Cię Bożenko nauczyć
    ów manewr do perfekcji mam opanowany
    przez dwa lata łoże ścieliło się cięgiem i zaliczało na okrągło
    w jedną i w dwie pielęgniarki z pominięciem etyki
    o niej była bowiem tylko jedno stronicowa wzmianka bez konieczności zaliczania bynajmniej
    przy dostępie do obiektu aż z trzech stron jednocześnie
    Jakież było moje rozczarowanie
    kiedy się okazało że w realu dostęp jest z zasady tylko z jednej strony
    i po co było marnować pieniądze ze wspólnego worka przez dwa lata aż do trzech dostępów na tej samej stronie instruktorki
    Nasiona odpoczywają zimą , po to aby wiosną lepiej skiełkować na grządce
    sąsiad mówi ze lubię grzebać , jestem w kiełkach ekspertem