Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanim...

Czas burz minie
szron posrebrzy sny moje
otuli się znów babim latem
obcy bez nas październik
przyjdzie szczęście
jak zwykle nie w porę
sypnie pod nogi garść marzeń
którym nie pozostaliśmy wierni

Pozbieramy okruchy z podłogi
nakarmimy nimi stare pragnienia
I tylko żal będzie stąd odejść
nie zabierając na drogę nic
prócz tęsknoty
i garści chwil przepasanych
wstążką twego imienia

137 929 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 29 October 2011, 00:04

    Magdaleno ;)

  • giulietka

    28 October 2011, 23:02

    Yestem... ;)

    Agnieszka, Piotr, dzięki:)

  • marka

    28 October 2011, 22:15

    Piękne.

  • 28 October 2011, 21:40

    Wzajemnie Magdaleno :)

  • giulietka

    28 October 2011, 15:38

    Dario, doskonały komentarz, dziękuję;)

    Aniu, cieszę się, że wciąż znajdujesz dla mnie chwilę... ;)

    Yestem, trafiony, zatopiony...

    Dziękuję Wam i przyjemnego popołudnia życzę;)

  • 28 October 2011, 14:57

    ...nie w porę... dlatego trzeba odejść?
    Ślepiec Los żongluje naszym szczęściem, ale my mu jeszcze często sami przeszkadzamy...
    Pozdrawiam :)

  • 28 October 2011, 14:52

    Powtórzę się...piękny

  • Akte

    28 October 2011, 14:05

    piękny wiersz, cóż napisać więcej
    bywa, że zanim... człowiek zrozumie w pustce największe rodzą się ciężary
    pozdrawiam ciepło