Menu
Gildia Pióra na Patronite

Popiół z nieba

Czarny śnieg pada, nie to niebo płonie
Tak się świat kończy, po tego świata stronie.

Wy co będziecie czytać te słowa, nie oceniajcie Nas po czynach
Lecz po tym czego chcieliśmy dokonać, po Naszych działań przyczynach

Nie po tym jak kochaliśmy, po tym jak pragnęliśmy kochać
Może nie powinniśmy Naszych pragnień tak słuchać…

Co zrobiliśmy, przez kogo ?
Wyszło za drogo !

Jakie cele mieliśmy, jakie powody ?
Robiliśmy to wszystko dla własnej wygody !

I przez to tak bywa, w życiu tym marnie,
Że chęci i pragnienia, Nasze serce zagarnie
Stos z nich wielki ułoży
Z którego ogień wielki pożar utworzy
Który pochłonie wszystko co wcześniej człowiek stworzy...

682 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!