Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziś ?

Czarny scenariusz na biały dzień,
jasny księżyc na ciemną noc.

Dom z cegły,
świat z kontrastów.
Hotele dla zagubionych dusz
szukających powołania.
Zbulwersowane wyglądają przez okno,
załamane spuszczają rolety,
a wolne opuszczają wnętrze.

Gorzkie łzy z świetlistych oczu
uświęcają wybory,
malinowe usta zadają ból,
zdrada wychowuje dzieci:
nenawiść i zazdrość,
przewrotność staje się normą
wartość traci na znaczeniu.

Czarny scenariusz na biały dzień,
jasny księżyc na ciemną noc.

8785 wyświetleń
58 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!