Menu
Gildia Pióra na Patronite

Modlitwa Do Czarnego Smoka

Czarny Smoku, prowadź mnie
tam, dokąd odleciałeś tej nocy w mym śnie.

Czarny Smoku, nie boję się
podążyć tam, gdzie Ty poleciałeś i wiem,
że nie bez powodu w mym śnie
mi się ukazałeś i prosto w me oczy
swym mistyczno-mrocznym wzrokiem spojrzałeś.

Czarny Smoku, któryś na drzewie tym pięknym
i wielkim spoczął by mi się ukazać,
ja nie puszczę Cię w niepamięć,
bo Cię za ważny bardzo znak uważam.

Czarny Smoku, ja tu gdzie
janioł w trąbę pipą dmie
wcale nie odnajduję się,
dlatego wynoszę niedługo się
daleko stąd, w nieznane.

Czarny Smoku, ja dobrze wiem,
żeś to Ty jest moim Panem.
http://www.youtube.com/watch?v=JYycPlgHM94

71 035 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!