Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kot

Czarny kot
Wyszedł mi naprzeciw
Usiadł kilka kroków
Przede mną
Śmiało patrzył mi w oczy
Futerko zalśniło
Aksamitną czernią
Co on winien?
Że się potknęłam
Rozbiłam kolano
Nadwyrężyłam rękę
Że kot?
Że czarny?
Dobrze, że to nie
Piątek 13!

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
  • Victoria Angel

    3 July 2021, 09:50

    Bardzo lubię czarne koty. :-)