Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

ŁOWY

Czarny kot nie myśli o jutrze.
W czarnym futrze,
Z pajęczyną na wąsach
Goni po strychach.
A jego spojrzenie
Wśród kurzu powodzi mlecznej
Chwyta plamy słoneczne.

27 736 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!