Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bohater drugiego planu.

Czarno na białym,
Wpisany w rzeczywistość.

Biały. Sam między słowami.
Wąskimi literami pisany,
Małym drukiem na marginesie.
Wciśnięty pomiędzy linijki.

Czarny. Czytany w całości.
Widziany z daleka,
Podkreślony kreską tuszu,
W pierwszej linijce wiersza o miłości.

Na szarym papierze, szary bohater,
W betonowym świecie nijakich postaci,
Idzie po linijkach, jak kazał mu autor,
Nie widząc, że za nim wyrosła róża…

Czerwona.

548 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
  • MglistyPoranek

    4 April 2013, 20:16

    Niezwykle urokliwy. Bardzo mi się podoba :) Gra słów mnie przyciąga.
    Pozdrawiam :)