Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

czarnego atłasu Królowo Bezwzględna -
- przecięta grymasem toń nieba bezdenna!
lecz racz mi wyjaśnić Ognista Potęgo:
czy będzie Twą wolą, by ognistą wstęgą
nagarnąć mi szczęścia do życia? czy raczej
zranione blaskiem niebo nad głową płacze?

596 wyświetleń
12 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!