Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czarne pióro

czarne pióro
upadłego anioła
spadło na chodnik

ktoś w zamyśleniu
schylił się
aby je podnieść
nie zdołał
oderwać go
od płyt chodnika

ciężar był za duży
na małość człowieka
powstał zator
tłum gapiów obserwował

małe dziecko
bez trudu
wzięło czarne pióro
do ręki

niewinność
ma znacznie większą wagę

***
Dział: Zamyślenie
***
ZM

20 854 wyświetlenia
266 tekstów
1 obserwujący
  • Cris

    22 February 2016, 23:03

    dobry wiersz, z ciekawą puentą.
    :)

  • 22 February 2016, 21:34

    Przemyślenie w ostatnich wersach dość refleksyjne....

    Pozdrawiam