Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwiastun Śmierci - Część I

Czarne chmury,
przejrzysty mrok,
niezgłębiona pustka,
a z niej wyłania się
portal ciemności.

Sługi mroku
nie śpią, ruszają
w ludzkie serca
strach i mord
żywych istnień.

Piekło, to przy tym kołysanka dla niegrzecznych dzieci.

Ziemia czernieje,
drzewa gną się,
pod ciężarem
Śmierci.

Nareszcie mogę
poczuć nicość
w głębi
otchłani.

Nic nie powstrzyma zarazy zrodzonej z pustki.

Śmiech,
płacz,
uczucia
moje
zniknęły
na zawsze.

Koniec wrót to początek ery mordu.

Czas
to
skończyć.

http://www.youtube.com/watch?v=_KZxmvE58eI

6048 wyświetleń
86 tekstów
0 obserwujących
  • Apostrof

    10 May 2014, 17:41

    Inspirowałem się wczorajszym zachmurzeniem w nocy. :D
    Potem zauważyłem, że na nie oświetlonym dworze nic nie widać, nawet gwiazd... i to mnie natchnęło na drugą część.