Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Czarne chmury,
nocą tak szybko pędza po niebie – goni je wiatr.

Kołysze drzewa i podrywa liście leżące, ku górze.
W ciszy nocy tylko on jest panem,

Świszczy i wyje w szczelinach desek - wywołuje strach.
Niby to tylko wiatr.

Gdy jesteśmy sami, daleko myślami - nie pozwala spać
Gdy zakochani - przywołuje zapach ukochanej osoby,
jej śmiech, spojrzenie, odrobinę ciepła

Za oknem chłód i wszech obecny wiatr.

4837 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!